Ondernemerslessen

Ondernemingsplan schrijven

Leer online hoe je een overtuigend ondernemingsplan schrijft volgens de bankenrichtlijnen.

Introductie in businessplanning

Businessplanning is het populairste managementmodel voor startende en groeiende ondernemingen. Je moet er gebruik van maken om financiering van een bank te krijgen en gevestigde ondernemingen gebruiken het als handleiding voor de bedrijfsvoering.

Hoe je een ondernemingsplan opzet

Als je boeken over het schrijven van een ondernemingsplan vergelijkt met de eisen van banken, merk je dat er grote verschillen bestaan.

Management samenvatting

Banken en investeerders zien honderden businessplannen per jaar. De management samenvatting is het eerste dat zij zien en geeft u de kans om investeerders en aandeelhouders voor uw ideeën te winnen.

De ondernemer

Overtuig investeerders waarom jij de aangewezen person bent om een success te maken van de onderneming.

De onderneming

Wat is het doel van de onderneming? Wat is het probleem/behoefte? Wat is de oplossing?

Marktanalyse

Wat is de marktkans?

Marketingplan

Leer hoe je meer winstgevende klanten aantrekt en behoudt.

Financieel plan

Het financiële plan biedt een historische analyse en financiële verwachtingen.

Management

Strategisch plan

Topmanagers zien strategische planning als één van de beste management instrumenten om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Visie statement

Ieder bedrijf begint impliciet of expliciet met een visie van de ondernemer.

Missie statement

Wat is de bestaansreden van uw bedrijf?

SWOT analyse

De SWOT analyse of sterkte zwakte analyse is een management instrument om de huidige stand van zaken inzichtelijk te maken. Het helpt je Marktkansen (Opportunities) en Bedreigingen (Threats) te identificeren en maakt Sterke (Strengths) en Zwakke punten (Weaknesses) inzichtelijk.

Haalbaarheidsonderzoek

Een haalbaarheidsonderzoek geeft in een vroeg stadium inzicht of er voldoende vraag is naar je product, of de ideeën winstgevend te exploiteren zijn en welke scenario's de meeste potentie bieden.

Marketing

7 Strategieën voor Online Succes

De 7 Strategieën voor Online Succes

De 7 Strategieën voor Online Succes zijn gebaseerd op de beste manieren die ik de laatste tien jaar heb geleerd om het succes van websites en marketing inspanningen te vergroten. Het zijn de pijlers die succesvolle bedrijven gebruiken om meer websitebezoekers, leads en klanten te werven. Het helpt je om eerder in het aankoopproces een relatie met klanten op te bouwen en deze relatie continu te versterken zodat je wordt gezien als de vertrouwde adviseur en leider.

Financiën

Introductie in bedrijfsfinanciering

Voor het uitvoeren van ondernemingsplannen hebben bedrijven vaak externe financiering nodig. Uit de laatste Financieringsmonitor van Panteia blijkt dat de bank met 70% veruit de belangrijkste bron van financiering is.

Financieel plan

Het financiële plan biedt een historische analyse en financiële verwachtingen. Het geeft aan waar de onderneming naartoe gaat en hoe het daar komt. Het financiële plan schat en plant de benodigde financiering om uw doelen te bereiken. Het is samen met de marktanalyse en het marketingplan het belangrijkste element van het businessplan.